Teachers

ژانر معنوی

نویسندگی به تعداد سلیقه افراد جامعه ژانرهای مختلفی را در دل خود جای داده است. حتی ممکن است فردی چندین ژانر را در دوران مختلف زندگی خود بپسندد. علاوه بر این نویسنده‌ها نیز سبک نگارشی مختلفی دارند و بر اساس علاقه و علم خود در مورد مطالب مختلف شروع به نگارش می‌کنند. همین امر سبب شده است تا ژانرهای مختلفی در نویسندگی به وجود آید. یکی از این ژانرها، ژانر معنوی است که یکی از دغدغه‌های همیشگی بشر بوده است.

خصوصیات ژانر معنوی و آنچه باید در مورد آن بدانید

ژانر معنوی جزو ژانرهای پرطرفدار است. این ژانر دقیقا به بعد معنوی وجود انسان اشاره دارد و به علت این که در این مورد سؤالات و ابهامات زیادی در ذهن بشر است، گرایش به آن حتی در دوران خاصی از زندگی افراد به وفور دیده می‌شود.

معنویت گاهی اوقات بخش جدا شده زندگی افراد است که با دست یافتن به آن آرامش واقعی را تجربه می‌کنند. البته ناگفته نماند افراد زیادی برای به دست آوردن همین آرامش راه معنویت را اشتباه طی می‌کنند و زمانی که به نتیجه کار دست می‌یابند ممکن است خسارات جبران‌ناپذیر روحی و روانی دیده باشند.

در نویسندگی این ژانر نیز وقایعی این چنینی به وفور دیده می‌شود. معنویت جزئی از وجود بشر است که گاهی به دست فراموشی سپرده می‌شود و می‌توان با مطالعه کتاب‌هایی هم راستا با این بعد، به آن دست یافت. در ژانر معنوی همانند ژانر دینی می‌توان اختلافات زیادی مشاهده کرد.

ولی روی هم رفته در هر فرهنگ کتاب‌های زیادی با این ژانر دیده می‌شود که گاهی به منابعی ارزشمند و انسان‌ساز تبدیل می‌شوند و تأثیر آن‌ها در غنی کردن فرهنگ جامعه بسیار شدید است؛ اما چه تفاوت‌هایی بین ژانر معنوی و دینی وجود دارد و چه شباهت‌هایی با هم دارند؟

ژانر معنوی و دینی چه تفاوتی با هم دارند؟

دلیل این که لازم است این دو ژانر با هم مقایسه شوند، شباهت‌هایی است که سبب می‌شود با هم اشتباه گرفته شوند.

این دو ژانر کاملا در هم آمیخته شده‌اند و نمی‌توان گفت کدام یک زیر مجموعه دیگری است. هر دو از بخش غیر مادی وجود انسان نشات می‌گیرند ولی بر روی این بعد از زندگی نیز تأثیر شگرفی دارند.

ژانر دینی بر اساس قانون و مقرراتی است که در کتاب‌های آسمانی به آن‌ها اشاره شده است ولی ژانر معنوی گاهی اوقات در جزئیاتی کاملا نامحسوس خود را فرو می‌برد و با بررسی جزئی‌ترین مسائل مربوط به بشر سعی در بهبود کیفیت زندگی و ایجاد آرامش دارد.

شاید بتوان گفت آن چه در کتاب‌های دینی وجود دارد با جزئیات بسیار دقیق‌تر و صد البته با برداشت‌های متعددی در کتاب‌هایی با ژانر معنوی عنوان می‌شود.

حتی در برخی موارد ژانر معنوی پا را فراتر می‌گذارد و روش‌هایی متفاوت و مخالف نیز سر راه انسان می‌گذارد که ممکن است گاهی خطر آفرین هم باشد.

تاریخچه ژانر معنوی و تغییراتی که در آن ایجاد شده است

معنویت جزئی از وجود بشر است و به همین علت نمی‌توان تاریخچه مشخصی برای این ژانر تعیین کرد؛ زیرا از ابتدا بشر در این وادی قدم گذاشته است و برای دست‌یابی به آرامش بیشتر سراغ مسائل معنوی رفته است. هر چند در برخی مواقع راه را اشتباه پیدا کرده‌اند.

در دوران مختلف زندگی بشر تغییراتی مهم در این ژانر دیده می‌شود. به گونه‌ای که هر چه سیر تکامل بشر پیش می‌رود و انسان از نظر روحی و عقلی کامل‌تر می‌شود، سؤالات بشر نیز در این حیطه دشوارتر و پاسخ دادن به آن‌ها نیز سخت‌تر می‌شود. همین امر نیز کتاب‌های معنوی پیچیده‌تری را در سال‌های اخیر به نگارش درآورده است.

اگر دقت کرده باشید هر چند سال یک بار موجی متفاوت برای دست‌یابی بشر به آرامش معنوی شروع می‌شود. گاهی این امواج به سمتی منفی و گاهی سمتی مثبت می‌رود و به مرور بشر را به تکامل بیشتری می‌رسانند.

کتاب‌هایی با ژانر معنوی و نویسندگان آن‌ها

در فرهنگ‌های مختلف کتاب‌های با ژانر معنوی نیز بسته به شرایط فرهنگی نگارش می‌شود. ولی برخی از آن‌ها به علت تأثیرگذاری بیشتر، در جوامع دیگر نیز رخنه می‌کند. برخی از کتاب‌های تأثیرگذار در ژانر معنوی شامل موارد زیر هستند:

  • کتاب‌های جو ویتالی به نام محدودیت صفر و حضور در صفر یکی از پرمخاطب‌ترین و جالب‌ترین کتاب‌هایی است که در ژانر معنوی و خودیاری در تمام دنیا بازتاب عظیمی داشته‌اند. این دو کتاب اثر زیادی بر بشر در سال‌های اخیر داشته است و منبعی برای کلاس‌های موفقیت و آرامش در سراسر جهان شده‌اند.
  • کتاب ماورا طبیعی شدن نوشته جو دیسپنزا از دیگر کتاب‌هایی است که جزو پرفروش‌ترین‌ها در ایران و جهان هستند.
  • کتاب معجزه شکر گذاری، از خانم راندا برن نیز در بعد معنوی و خودیاری کار می‌کند و بسیار تأثیرگذار است.
  • حتی کتاب‌ها و اشعار مولوی نیز در خود نشانه‌های معنوی زیادی دارند که فهم و درک آن‌ها نیز کار هر کسی نیست.

کتاب‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که این روزها با کتاب‌های خودیاری و موفقیت کاملا در هم آمیخته شده‌اند و نشان می‌دهد بشر به این نتیجه رسیده است که بدون معنویت، موفقیت هم معنایی ندارد.

پرفروش ترین‌های معنوی

جدیدترین‌های معنوی