
0 کالا
ری داگلاس بردبری در ۲۲ اوت سال ۱۹۲۰ در آمریکا متولد شد. او از کودکی علاقه وافری به مطالعه، فیلمهای علمی-تخیلی و نویسندگی داشت. «بردبری» تحصیلات دانشگاهی نداشت، اما از طریق خواندن و نوشتن مداوم، به یکی از برجستهترین نویسندگان ژانر علمی-تخیلی تبدیل شد.
او در سال ۱۹۳۸ نگارش داستانهای کوتاه را آغاز کرد و سرانجام با انتشار مجموعه داستان «ماجراهای مریخ» در سال ۱۹۵۰ به شهرت رسید. در طول زندگی حرفهایاش، بیش از ۶۰۰ داستان کوتاه، ۳۰ رمان و چندین نمایشنامه و فیلمنامه نوشت. «بردبری» نویسندهای بود که با سبک خاص و نثر شاعرانهاش، مرزهای داستانهای علمی-تخیلی را گسترش داد. او در آثار خود عناصر فلسفی، روانشناختی و اجتماعی را با داستانهای علمی-تخیلی ترکیب میکرد.
آثار برجسته ری بردبری
فارنهایت ۴۵۱
کتاب «فارنهایت ۴۵۱»، رمان مشهور «ری بردبری» که در ۱۹۵۳ منتشر شد، داستانی پادآرمانشهری است که به بررسی سانسور، سرکوب فکری و تأثیر رسانهها بر جامعه میپردازد. در دنیای آیندهای که در این کتاب به تصویر کشیده شده، کتابها غیرقانونی شده و آتشنشانها به جای خاموش کردن آتش، مسئول سوزاندن کتابها هستند.
«فارنهایت ۴۵۱» یکی از مهمترین آثار درباره تهدیدات سانسور و سرکوب آزادی بیان است و همچنان به عنوان یک هشدار در برابر چالشهای فرهنگی و اجتماعی آینده مطرح میشود. نشر «ماهی» با ترجمهٔ «مژده دقیقی» نسخه پارسی این کتاب را منتشر کرده است.
حکایتهای مریخ
این کتاب که در سال ۱۹۵۰ منتشر شد مجموعهای از داستانهای کوتاه است که مهاجرت انسانها به مریخ و تعامل آنها با موجودات مریخی را به تصویر میکشد. بردبری در این اثر به استعمار، جنگ، نابودی فرهنگها و آینده بشریت میپردازد.
افتخارات و جوایز ری بردبری
- مدال ملی هنر از رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۰۴
- جایزه یک عمر دستاورد ادبی از انجمن نویسندگان علمی-تخیلیسال ۱۹۸۸
- ستاره در پیادهروی مشاهیر هالیوود
- برنده جایزه پرومتئوس برای کتاب «فارنهایت ۴۵۱»
جمعبندی
ری بردبری نویسندهای بود که توانست با تخیل خارقالعاده و سبک نوشتاری منحصربهفرد خود، تأثیر عمیقی بر ادبیات علمی-تخیلی و فانتزی بگذارد. «بردبری» یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان علمی-تخیلی قرن بیستم بود و با استفاده از داستانسرایی قوی و مضامین اجتماعی، مرزهای این ژانر را گسترش داد. بسیاری از آثار او به فیلم، سریال و نمایشنامه تبدیل شدهاند و همچنان الهامبخش نویسندگان، کارگردانان و پژوهشگران در سراسر جهان هستند.