اساتید ۲

ژانر روان‌شناسی

به طور کلی ژانر روانشناسی در ادبیات به گونه‌ای به شخصیت‌پردازی و همچنین کشف رازهای زندگی تاکید دارد. در این ژانر از ادبیات با بررسی کردن رفتارهای عاطفی و معنوی شخصیت‌های موجود، طرح مورد نظر نویسنده شروع به شکل گرفتن خواهد کرد و داستان به این شکل برای مخاطب توضیح داده خواهد شد. در ادبیات وابسته به این چنین ژانری، رئالیسم روانشناختی از طریق اکتشافات عمیق و توضیح دادن حالات‌های ذهنی باعث جریان هوشیاری می‌شود که می‌تواند روی اتفاقات اجتماعی تاثیرگذار باشد.

تعریف ژانر روانشناسی

کتاب‌های غیر داستانی که در رشته‌های کاربردی که شامل مطالعه عملکرد ذهن می‌شوند را در ژانر روانشناسی می‌توان قرار داد. کتاب‌هایی که در این ژانر نوشته می‌شوند با علم به درک عملکرد ذهن و همچنین چگونگی بهره‌مندی از جامعه سر و کار دارند. به این معنی که انسان چگونه و از چه طریقی می‌تواند به وسیله ذهن، با جامعه در ارتباط باشد. در ادامه چند کتاب در رابطه با ژانر روانشناسی به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد، که با استفاده از آن‌ها می‌توانید زندگی بهتری داشته باشید.

  • پیوست از جان بولبی
  • بازی درمانی از ویرجینیا مای آکسلین
  • انسان در جستجوی معنی از ویکتور فرانکل
  • خاطرات، رویاها، تأملات از کارل گوستاو یونگ
  • ۵ گفتار درباره روانکاوی از زیگموند فروید
  • راهنمای سنجش روانی از گری گراث مارنات
  • خانواده و خانواده درمانی از سالوادور مینوچین
  • کودکی و جامعه از اریک اریکسون

ژانر روانشناسی در چه نوع ادبیاتی وجود دارند؟

این نوع از ژانر در طیف بسیار گسترده‌ای از ادبیات و متون ادبی نظیر شعر، داستان، نمایش‌نامه و… به چشم می‌خورد. در یک اثر روانشناختی در ادبیات، نویسنده بیشتر سعی می‌کند تا انگیزه‌ها و افکار درونی افراد، بیش از واقیعت مورد توجه مخاطب قرار بگیرد. در واقع نویسنده قصد دارد به وسیله استفاده از این ژانر، داستان را از واقعیت دور کند. ادبیاتی که در این ژانر نوشته خواهند شد، احساسات و عواطف بیشتر در آن‌ها تاثیرگذارهستند تا عوامل خارجی موثر.

رئالیسم روانشناختی

این نوع از ژانر ادبی در پایان قرن نوزدهم بسیار مطرح شد و همچنین مورد توجه بسیاری از علاقه‌مندان قرار گرفت. همچنین خوب است بدانید که این نوع از ژانر بیشتر توسط نویسندگان داستان محور استفاده می‌شود؛ به ویژه افرادی که قصد دارند بر تفکرات و انگیزه‎های شخصیت داستان تمرکز داشته باشند. این افراد کمتر در داستان‌های خود به اتفاقات و واقعیت‌های پیرامون توجه می‌کنند.

نویسنده رئالیسم روانشناختی

نویسنده در یک داستان که در ژانر روانشناسی نوشته شده است، بیشتر قصد دارد اتفاقات و عواملی که کاراکتر انجام داده است را نشان دهد. در رمان‌های واقع‌گرایانه این مورد بسیار به چشم می‌خورد. در این نوع از ژانر ادبیات نویسنده قصد دارد با انتخاب شخصیت مناسب و پرداختن به حالت‌های او، نظر خود را در رابطه با یک مسئله سیاسی و یا اجتماعی نشان دهد. همچنین خوب است شما به این موضوع توجه داشته باشید که رئالیسم روانشناختی با سورئالیسم دو گونه کاملا مجزا هستند که در قرن بیست و یک به وجود آمده‌اند.

رمان روانشناختی

به اثری داستانی که در آن رفتار و عواطف شخصیت‌ها نسبت به یک اقدام خارجی که به صورت کم و زیاد روایت می‌شود، رمان روانشناختی می‌گویند. در این نوع از ژانر داستانی، غالبا رفتار همزیستی معنادار به دلیل واکنش‌های عاطفی شخصیت‌ها نسبت به اتفاقات و وقایع بیرونی رخ می‌دهد.

در این ژانر ممکن است تمام رویدادها در یک‌ترتیب زمانی رخ ندهند؛ بلکه این احتمال در رابطه با آنها وجود دارد که در تخیلات، رویاها و همچنین خاطرات اتفاق افتاده باشند. در آثار بسیار پیچیده همچون آثار فرانتس کافکا نیز اثر چنین ژانری به وضوح به چشم می‌خورد. در این آثار جهان ذهن در درون احساس می‌شود؛ به طوری که در آن به نظر می‌رسد رویاها در واقعیت در حال اتفاق افتادن هستند، اما در حالی که آنها به وسیله منطق ذهنی در حال اداره شدن هستند.

ژانر روانشناسی هیجان انگیز

یکی دیگر از ژانرهای ادبیات روانشناسی نوع هیجان انگیز هست که در آن حالت‌های شخصیت‌ها ناپایدار است. مهمترین ویژگی این نوع از شخصیت‌ها درام، رازآلود و اکشن بودن هست. در حالت کلی این نوع ژانر را می‌توان برگرفته از حالت‌های مختلف شخصیت‌ها دانست که براساس آن داستان شکل می‌گیرد.

بسیاری از نویسندگان مطرح در این ژانر به این موضوع معتقد هستند که نوشتن ژانر روانشناسی می‌تواند کاملا منطبق بر واقعیت‌های در حال رخ دادن نباشد. چرا که این تعاملات و انگیزه فرد هستند که داستان را شکل خواهند داد.

پرفروش ترین‌های روان‌شناسی

جدیدترین‌های روان‌شناسی