اساتید ۲

عربی

یکی از زبان‌های خارجی که دانش آموزان تمام رشته‌های تحصیلی دوره دبیرستان آن را فرا می‌گیرند، درس عربی است که برای یادگیری بهتر آن باید بخش‌های مختلف کتاب عربی را به خوبی بشناسید و از یک روش مطالعه خوب استفاده کنید. بسیاری از دانش آموزان قواعد عربی را خسته‌کننده و یکنواخت می‌دانند یا بنا بر دلایلی با به خاطر سپردن مطالب مشکل دارند که همین امر باعث می‌شود که مباحث عربی را به خوبی نیاموزند. درس عربی از آن جهت مهم است که دانش‌آموزان رشته‌هایی مانند تجربی و ریاضی به این درس توجه کمتری دارند و درصد پاسخ‌گویی به سؤالات آن در کنکور سراسری بسیار پایین است.  پس برای خواندن آن باید انگیزه و علاقه داشته باشید! چرا که آموختن این درس با یک نگرش منفی بسیار دشوار خواهد بود و باعث ایجاد اثر منفی در میزان رتبه قبولی کنکور و تراز شما می‌شود. نکته جالب این‌جاست که درس عربی پایین‌ترین نمره را در میان دروس عمومی به خود اختصاص داده، به‌گونه‌ای که در کنکور سال‌های گذشته تعداد قابل توجهی از داوطلبان به درصد منفی در درس عربی رسیده‌اند و از آن‌طرف هم تنها تعداد انگشت‌شماری از داوطلبان به درصد بالای ۷۰ رسیده‌اند. از این مطلب این‌گونه می‌تواند نتیجه گرفت که کسب درصد بالای ۷۰ در عربی کنکور رتبه داوطلبان کنکور را به‌طور شگفت‌انگیزی متحول خواهد کرد و تراز بسیار بالایی را به آن‌ها می‌دهد. اگر بخواهیم درس عربی را تجزیه و تحلیل کنیم، بخش‌های مختلف آن به چهار قسمت اصلی تقسیم می‌شود.

قواعد: به بررسی ساختار جملات عربی، حرکت‌گذاری و نحوه به کار بردن افعال در موقعیت‌های مختلف می‌پردازد.

متون: شامل روش انجام مکالمه‌ها، داستان‌های کوتاه و حکایت‌های عربی می‌شود.

لغات: کاربرد لغات عربی در متن قرآن و نهج‌البلاغه را به ما نشان می‌دهد.

کارگاه ترجمه و تعریب: این بخش به تبدیل جملات از زبان مبدأ به مقصد (فارسی به عربی) و بالعکس می‌پردازد.

درس عربی در کنکور سراسری

درس عربی، دومین درس دفترچه دروس عمومی تمامی رشته‌های تحصیلی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و منحصرا زبان است و سؤالات این درس از سؤال ۲۶ الی سؤال ۵۰ دفترچه دروس عمومی را به خود اختصاص می‌دهد. داوطلبان باید به ۲۵ سؤال این درس در مدت‌زمان ۲۰ دقیقه پاسخ دهند. در طی سال‌های اخیر بودجه‌بندی ۲۵ سؤال درس عربی در کنکور سراسری به ترتیب زیر بوده است.

  • ترجمه و تعریب (ترجمه عربی به فارسی و تعریب) ۸ سؤال
  • درک مطلب (سؤالات متن و حرکت‌گذاری و تجزیه و ترکیب) ۹ سؤال
  • قواعد (موضوعات مختلف قواعد) ۸ سؤال

چرا بعضی دانش‌آموزان از درس عربی فرار می‌کنند؟!

اگر بی‌تعارف صحبت کنیم، بسیاری از دانش‌آموزان دل خوشی از درس عربی ندارند و از مطالعه آن لذت نمی‌برند و یا در ماه‌های منتهی به کنکور سراسری آن را حذف می‌کنند و یا مدام مطالعه آن را به زمان‌های دیگر موکول می‌کنند.

اما ایراد اصلی کار کجاست؟

در بسیاری از مواقع، انسان‌ها میل و رغبتی به انجام بعضی کارها ندارند، درصورتی‌که خیر و مصلحت آن‌ها در گرو انجام همان کارهایی است که تمایلی به انجام آن‌ها ندارند. درس عربی نیز به منزله همان آسانسور کنکور سراسری است که با کسب درصد مناسب، تراز بسیار خوبی را در اختیار داوطلبان کنکور سراسری قرار می‌دهد. عدم موفقیت در درس عربی و کسب درصدهای پایین، موجب دلسردی و درنتیجه بی‌رغبتی به مطالعه درس عربی می‌شود. اگر دانش‌آموزان با علاقه کافی درس بخوانند و طعم درصدهای بالا را بچشند، یقیناً از هیچ درسی به‌سادگی عبور نخواهند کرد.

چگونه در درس عربی به تسلط کامل برسیم؟

سؤالی که در ذهن بسیاری از دانش‌آموزان وجود دارد، نحوه صحیح مطالعه درس عربی و نیز تفکیک مباحث مهم‌تر از یکدیگر است. نکته‌ای که بسیاری از دانش‌آموزان و حتی تعدادی از دبیران درس عربی در سال منتهی به کنکور سراسری به آن بی‌توجهی می‌کنند، این است که درس عربی را درس‌به‌درس مطالعه و بررسی می‌کنند درصورتی‌که درس عربی کاملاً باید موضوعی مطالعه و تمرین شود. به‌عنوان‌مثال باید ابتدا مطالب مربوط به مبحث ترجمه جمع‌بندی شود، سپس سراغ مباحث دیگر از قبیل درک مطلب، تجزیه و ترکیب و قواعد رفت. کلیه مطالب باید مفهومی و کامل تدریس و آموخته شوند و کسی که پایه ضعیف‌تری در درس عربی دارد باید از ابتدا شروع کرده و جزءبه‌جزء مباحث را کاملاً بیاموزد. البته باید توجه داشت که تنها مطالعه و حل سؤالات کافی نیست، بلکه باید به دنبال یادگیری تکنیک حل سؤالات و روش‌های میان‌بُر از دبیران مربوطه بود.

خرید کتاب‌های کمک‌درسی مناسب برای یادگیری عربی

یکی از تأثیرگذارترین عوامل موفقیت در کنکور سراسری، انتخاب منبع مطالعه و تمرین مناسب است، درنتیجه همه دانش‌آموزان به دنبال انتخاب بهترین کتاب کمک‌درسی برای کسب آمادگی کنکور سراسری هستند. مطلبی که بسیاری از دانش‌آموزان نادیده می‌گیرند این است که به‌جای یادگیری و مرور چندباره یک کتاب، اقدام به خرید منابع مختلف می‌کنند و نمی‌توانند کلیه تست‌های آن کتاب را به اتمام برسانند. توصیه ما به داوطلبان کنکور سراسری این است که آن‌قدر یک کتاب را مرور کنند که نکته‌های تست‌ها ملکه ذهنشان شود. و اما منابع مناسب برای دانش‌آموزان با سطوح علمی مختلف به شرح زیر است.

کتاب عربی جامع کنکور خیلی سبز

مناسب برای دانش‌آموزانی که از پایه دهم و یازدهم، با درس عربی ارتباط خوبی برقرار کردند و با آن آشنا هستند و با آمادگی سال دوازدهم را آغاز کردند.

کتاب عربی جامع کنکور میکرو گاج

مناسب برای دانش‌آموزانی که تازه از سال دوازدهم قصد مطالعه و تمرین درس عربی را دارند.

کتاب عربی کامل میکرو طلایی گاج

مناسب برای دانش‌آموزانی که به درصدهای بالا می‌اندیشند و قصد دارند عیار علمی خود را در قالب تست‌های دشوارتر بسنجند.

پرفروش ترین‌های عربی

جدیدترین‌های عربی