انتشارات مرکز
«انتشارات مرکز» یکی از قدیمیترین و با سابقهترین موسسات فعال در زمینهٔ نشر و چاپ کتاب در ایران است. مدیر این موسسه «علیرضا رمضانی» با ادامهٔ این حرفهٔ خانوادگی که شروع آن به دورهٔ قاجار برمیگردد، از سال ۱۳۶۹ به عنوان رسانهٔ ادبی، بهطور رسمی وارد این بازار شده است. «انتشارات مرکز» موسسههایی را هم به شکل جانبی اداره میکند که نشر «مریم» در زمینهٔ کتابهای کودک و نوجوان و نشر «ماد» در زمینهٔ آثار علمی از این دستهاند.
این نشریه کار خود را با چاپ آثار ارزشمندی از نویسندگان ایرانی و خارجی درمورد جریانها و نظریات ادبی آغاز کرد و از دههٔ ۷۰ با انتشار آثار ادبیات داستانی، کار خود را گسترش داده است.
کتابهای چاپ شدهٔ متعددی در این موسسه نظر منتقدین را به خود جلب کرده و جوایز زیادی را هم در جشنوارههای ادبی کسب کرده است.
نشانی فروشگاه این موسسه از بدو شروع در خیابان دکتر فاطمی، روبهروی هتل لاله، خیابان باباطاهر، شمارهٔ ۸ بوده است و تا امروز در همین آدرس در زمینهٔ فروش و چاپ و نشر کتابهای علمی، داستانی و عمومی به فعالیت خود ادامه داده است.
زمینههای فعالیت نشر مرکز
نشر مرکز در حوزههای مختلف علوم انسانی و مطالعهٔ عمومی فعالیت کرده است:
داستانهای ایرانی
ادبیات داستانی خارجی
نقد ادبی
جامعهشناسی
اقتصاد
تئوریشناسی سینما
اندیشهٔ سیاسی
ادبیات کلاسیک ایرانی
تاریخ
اسطورهشناسی
نظریههای ادبی
هنر
همکاری با هنرمندان نام آشنا
نشر مرکز تاکنون در همکاری با نویسندگان مطرح کشور در زمینهٔ ادبیات داستانی آثار مهمی را به چاپ رسانده است:
«روی ماه خداوند را ببوس» از «مصطفی مستور» که برندهٔ جشنوارهٔ قلم زرین در سال ۷۹ و ۸۰ شده است، «استخوان خوک و دستهای جذامی» که برندهٔ بهترین رمان از جشنوارهٔ ادبی اصفهان شده است و برندهٔ لوح تقدیر در مسابقهٔ داستاننویسی صادق هدایت؛
«گاو خونی»، «کلهٔ اسب»، «شریک جرم»، «عرض حال»، «شاه کلید» و «من تا صبح بیدارم» در همکاری با «جعفر مدرس صادقی»؛
«بازاندیشی زبان فارسی» در همکاری با «داریوش آشوری»؛
«چراغها را من خاموش میکنم» در همکاری با «زویا پیرزاد» که برندهٔ بهترین کتاب بنیاد هوشنگ گلشیری و کتاب سال وزارت ارشاد شده است؛
«ماه نیمروز» در همکاری با «شهریار مندنی پور».
تهرانیها از امیرحسین خورشیدفر
کتابهای انتشارات مرکز علاوهبر موفقیت در جشنوارههای داخلی و خارجی، در بین پرفروشترین آثار چاپ شده در ایران نیز هستند که از میان آثار نویسندگان ایرانی میتوانیم به:
«پرندهٔ من» نوشتهٔ «فریبا وفی»
«یوزپلنگانی که با من دویدهاند» نوشتهٔ «بیژن نجدی»
«عادت میکنیم» نوشتهٔ «زویا پیرزاد»
و از بین آثار خارجی زبان به:
«تصرف عدوانی» نوشته «لنا آندرشون» با ترجمه «سعید مقدم»
«کوری» نوشته «ژوزه ساراماگو» با ترجمه «مهدی غبرائی»
«برادران کارامازوف» اثر «فئودور داستایفسکی» با ترجمه «احد علیقلیان»
«بیگانه» اثر «آلبر کامو» با ترجمه لیلی گلستان
اشاره کنیم.
انتشارات مرکز در ۳۰ سال فعالیت پیوسته و بیوقفه، با پشتکار به گسترش کتاب، نشریهها و مجلات در رشتههای عمومی و تخصصی و کودک و نوجوان پرداخته است و در اعتلای سطح فرهنگی و زنده نگهداشتن نبض هنر و ادبیات ایران در رقابتهای بینالمللی نقش مهمی را ایفا کرده است.
راههای ارتباطی:
تلفن دفتر پخش این مؤسسه: ۳ - ۸۸۹۷۰۴۶۲، ۸۸۹۶۵۰۹۸
و شمارهٔ فکس آن: ۸۸۹۶۵۱۶۹
نشر مرکز در فضای مجازی نیز به اطلاعرسانی و ارائهٔ خدمات میپردازد و با مراجعه به کانال تلگرام و صفحهٔ اینستاگرام این مجموعه، میتوانیم از اخبار و تازههای حیطههای مربوط به نویسندگان و چاپ و پخش باخبر شویم:
آدرس کانال تلگرام و صفحهٔ اینستاگرام این مجموعه: @nashremarkaz